BİLİNCİMİZİN SAĞLIĞIMIZ ÜZERİNDEKİ ETKİSİ

strateji Apr 17, 2022

Hasta olmadan, ağzının tadı kaçmadan yaşamayı kim istemez ki? Ancak hastalıklar ve hastalıkların getirdiği sıkıntılar da tıpkı sağlık ve mutluluk gibi hayatın gerçekleri. Peki, acaba hastalıkların gerçek nedeni ne? Hastalıklar ile bilinç arasında bir ilişki var mı? Bilincimiz hastalık kaynağı olabilir mi? Bu yazımızda hastalık ve bilinç üzerine konuşacağız. Haydi başlayalım…

Bilinç, Hastalıkların Temelinde Yatan Faktördür

Size kısa yoldan şunu söyleyebilirim: Genel olarak bütün hastalıklarımız, bilincimizin bir yansımasıdır. Gelin bu söylediğimi biraz açalım.

Sevgili okurlarım, hiçbir hastalık tesadüfen olmuyor. Başımıza gelen bütün hastalıklar bilincimizdekileri yansıtmak için ortaya çıkıyor. Örneğin, bütün hastalıklar, senin kendini görmeme çabanla başlar. Sen kendini kabul etmek istemediğinde, olduğun gibi olmayı reddettiğinde, tüm insanlıkla bir olduğunu görmemek için diretiyorsun. Ve aslına bakılırsa, tüm hastalıkların kökeninde kendini insanlıktan ayrı görme çabası yatıyor.

Gelin bu konuya ilişkin hepimizin yaptığı hatalardan, kendimizi başkalarından farklı görme çabalarından bazı örnekler verelim: “O kaba, ben değilim”, “O kötü ama ben iyiyim, “O bunu yapıyor, ben yapmıyorum, “O yanlış davranıyor, ben haklıyım” ve bunlar gibi pek çok başka ifade.

Gerçek Şifaya Erişmek İster misin?

Kendimizi başkalarından farklı görmek, hastalıkların kökeninde yatıyor. Peki, gerçek şifaya erişmek, sağlıklı olmak ve sağlıklı kalmak için nasıl bir yol izlemeliyiz?

Gerçek şifa, gerçek iyileşme, bu dünyada tüm insanlarda olan kişisel özelliklere, davranışlara, tavırlara, eylemlere veya eylemsizliğe senin de sahip olduğunu görmenle başlar. Bunu reddederek kendini ayrı bir yerde konumlandırmaya çalıştığın müddetçe hastalanırsın.

Kendini Başkalarından Farklı Algılama Yanılsaması

Kendini başkalarından farklı olarak düşündüğün sürece, kendini olamayacağın bir yanılsamanın içine sokuyorsun. Kendini diğer herkesten farklı algıladıkça, en sonunda öyle bir noktaya geliyorsun ki hastalıklar baş gösteriyor. “Bakın, ben kendi kendime sizden farklı olduğumu ispatladım. Siz sağlıklısınız ama ben kanserim, sizin ağrınız yok ama ben acılar çekiyorum, bakın ben farklıyım!” diyorsun.

Bütün hastalıkların kökeninde senin kendini kabul etmemen, tüm insanlarla bir ve bütün görmemen, kendini diğerlerinden farklı konumlandırma çaban var. Bunu ne kadar yoğun yaşıyorsan, o çaba da o kadar şiddetli bir hastalık olarak karşına çıkıyor.

Sağlıcakla kalın.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.