Maddi Sıkıntılarla Karşı Karşıya Kalmamızın Nedenleri Nelerdir?

strateji Dec 30, 2022

Hayatımızı konforlu bir şekilde sürdürebilmek için maddi kaynaklara ihtiyaç duyarız. Yeme, içme, giyinme ve barınma gibi temel ihtiyaçlarımızın tümünü para aracılığıyla karşılaşırız. Para herkesin ihtiyaç duyduğu bir varlıktır.

Maddi kaynaklarımız, hayat yolculuğunda kendimizi daha rahat ve özgüvenli hissetmemize yardımcı olur. Ancak birçok kişi finans konularıyla ilgili sorunlar yaşar. Maddi sıkıntıların nedeni çoğunlukla kişinin paraya ilişkin bilinç düzeyidir. Bu sebepler ise temelde 2 başlık altında toplanır.

● Kendimize verdiğimiz değerle ilgili problem yaşamamız.
● Paraya yüklenen anlamlarda sorun bulunması.

Paraya sahip olmak maddi kaynaklarla kurduğumuz ilişki ile yakından alakalıdır. Bazı kişiler finansla ilgili sorun yaşamazken kimisi sürekli maddi sıkıntı içindedir. Bu konu bireyin paraya ilişkin bilinç seviyesini işaret eder. Para, tıpkı yaşam gibi enerjisi olan bir varlıktır. Eğer maddi sıkıntılar ile baş etmek istiyorsanız öncelikle soruna neden olan hususlara yoğunlaşmanız gerekir.

Kendimize Verdiğimiz Değerle İlgili Problem Yaşamamız
Yaşam, bireyin kendine verdiği değer ve bakış açısı çerçevesinde sürekli değişim içindedir. Hayat yolculuğunda kendimizi merkeze koymadan ilerleme kaydetmek mümkün değildir. Maddi sıkıntılarla baş etmek için de ilk olarak yapmamız gereken kendimizle olan ilişkimizi gözden geçirmektir. Kendi değerinin farkında olmayan birey, yaşamın ona armağan ettiği güzellikleri görmekte zorlanır. Paranın size akışıyla ilgili sorunlar yaşıyorsanız kendinize yeterince değer vermiyor olabilirsiniz.

Bireyin kendine verdiği değer, hayat boyu süren sonsuz bir sevgiyi kapsar. Kendini yeterince sevmeyen ve büyük paralar kazanmayı hak etmediğini düşünen bir kişinin, maddi sıkıntılar yaşaması yüksek olasılıktır. Kendinizi küçük görmek paranın size gelişine önemli ölçüde engel olur. Bu duygunun yerine zenginliği hak ettiğinize inanarak maddi sıkıntılar ile baş etmek için etkili bir çözüm yolu bulabilirsiniz.

Paraya Yüklenen Anlamlarda Sorun Olması
Maddi sıkıntı yaşamanın önemli sebeplerinden biri paraya yüklenen anlamlarda problem olmasıdır. Özellikle parayı olduğundan daha değerli görmek ve onu ulaşılmaz bir noktada konumlandırmak kişinin maddi kaynaklara karşı olumsuz duygulara bürünmesine sebebiyet verir. Bu noktada para bilincini geliştirmek son derece önemlidir. Hayatta karşımıza çıkan tüm durumlar gibi maddiyat için de belirli bir bilinç geliştirmemiz gerekir.

Paraya yüklenen anlamın, gereğinden fazla pozitif veya negatif olması bu varlığa karşı yarattığımız duyguları harekete geçirir. Maddiyat konusunda nötr, diğer bir deyişle daha gerçekçi bir bakış açısı geliştirmemiz önem teşkil eder. Paraya yönelik bakış açınızı değiştirerek bu konudaki bilinç düzeyinizi artırabilirsiniz.

Maddi Sıkıntılar Psikolojinizi Nasıl Etkiler?
Yaşamın ayrılmaz bir parçası olan para, refah düzeyini belirleyen önemli bir göstergedir. Maddi sıkıntılar yaşamak ise hayat deneyimini olumsuz yönde etkiler. Hayatta karşılaştığımız tüm olumsuz durumlar gibi finansal zorluklar da hem psikolojik hem fizyolojik etkileri beraberinde getirir. Sürekli olarak maddi konularda endişelenme ve stres yaşama doğal olarak zihinsel anlamda sorunlar ile karşılaşmamıza sebebiyet verir.

Maddi sıkıntılar ile baş etmek için gösterdiğimiz çaba ilk olarak psikolojimizi etkiler. Bu durum hayata karşı olan bağlılığımızı ve şefkatimizi tehlike altına sokabilir. Özellikle maddi konularla ilgili yaşanan uzun süreli stres, bireyin negatif bir ruh hâline bürünmesine neden olur. Sürekli olarak negatif bir enerji içine girmek ise iş hayatından insan ilişkilerine kadar pek çok alanda yetersizlik hissini ortaya çıkarır.

Maddi Sıkıntılar İle Nasıl Baş Edebilirsiniz?
Maddi sıkıntılar ile baş etmek isteyen bireyler, yaşam koşullarını zorlayan bu durumdan bir an önce kurtulmanın yollarını ararlar. Tam da bu anda yaşam yolculuğunda karşımıza çıkan tüm durumların ve olayların, bilinç düzeyiyle yakından ilişkili olduğunu bilmemiz gerekir. Maddi sıkıntılardan kurtulmak için hayatınıza dâhil etmeniz gereken bazı hususlar bulunur. Bu konular ise şu şekilde sıralanır:

● Gerçekçi düşüncelere sahip olmak.
● Bilinç düzeyini güçlendirmek.
● Hatalardan ders çıkarmayı öğrenmek.
● Dengeli bir hayat kurmak için çabalamak.

Maddi sıkıntılar ile baş etmek için parayla ve kendimizle olan ilişkilerimize daha geniş bir bakış açısıyla yaklaşmamız gerekir. Gerçekçi düşünmekten bilinç düzeyini güçlendirmeye kadar pek çok alanda bir strateji geliştirerek bu konuya çözüm bulabilirsiniz. Parayı yaşamınıza dâhil etmek için yapabileceklerinize şimdi birlikte yakından bakabiliriz.

Gerçekçi Düşüncelere Sahip Olmak
Maddi sıkıntılar ile baş etmek için ilk olarak yapmamız gereken gerçekçi düşüncelere sahip olmaktır. Maddiyatın temel unsuru olan para, yaşamın içinde sürekli bulunan gerçek bir varlıktır. Paraya ilişkin düşüncelerimiz, bu varlığa yüklediğimiz anlamı önemli ölçüde belirler. Parayı gereğinden fazla iyi veya kötü olarak etiketlemek gerçeklikten uzaklaştığımızın belirtisidir. Bu noktada maddi konulara yönelik düşüncelerimizi zan altında bırakmadan hareket etmek son derece kıymetlidir. Paraya olan yaklaşımınıza gerçekçi bir boyut kazandırarak finansal konularda enerjinizi ve bilincinizi geliştirmeyi başarabilirsiniz.

Bilinci Güçlendirmek
Bilinç, hayatta karşımıza çıkan her türlü durumda kendimizi kontrol etmemizi sağlar. Yaşam yolculuğunda edindiğimiz tecrübelerin birçoğu bilinç düzeyimizle yakından ilişkilidir. Parasal konularda da bilinci güçlendirmek son derece önemlidir. Bilincinizi yönetmeyi öğrenerek hem zihinsel anlamda hem de fiziksel anlamda varlık enerjisine daha kolay geçiş yapmanız mümkündür. Maddi sıkıntılar ile baş etmek için önem vermeniz gereken konu ise bilincinizi güçlendirmektir. Bu noktada nefes çalışmaları ve meditasyon uygulamaları, içsel dünyanızda derin bir yolculuğa çıkmanıza yardımcı olur. Maddi sıkıntıyla baş etmek için meditasyon yaparak parayla olan ilişkinize farklı bir bakış açısı kazandırabilirsiniz.

Hatalardan Ders Çıkarmak
Maddi sıkıntılar ile baş etmek isteyen kişilerin izlemesi gereken yollardan biri, geçmiş tecrübelerden ders çıkarmaktır. Parayla ilgili yaşadığınız tecrübeler ışığında sorunun kaynağına ulaşmak için çaba gösterebilirsiniz. Bu noktada maddi kaynakları yönetme sürecinde yaptığınız hataları gözden geçirmeniz önemlidir. Hatalarınızı görebilmek amacıyla aşırı harcama, bilinçle ilgili çalışma yapmama, paraya gereğinden fazla anlam yükleme gibi konulara eğilebilirsiniz. Tüm bu hususları göz önünde bulundurarak geçmişi kabule geçmeniz mümkündür. Böylece maddi sıkıntılar ile baş etmek için gerekli bir adım atabilirsiniz.

Dengeli Bir Hayat Kurmak
Yaşam, her yönüyle enerjilerin etrafında şekillenen bir olgudur. Dengeli yaşam kurmak ise hayat yolculuğunda attığınız her adımın pozitif dönüşlerle size gelmesini sağlar. Bu noktada yaşamın negatif ve pozitif yönlerini bir arada görmeye çaba göstermelisiniz. Sadece iyiliklere veya kötülüklere yoğunlaşmak, yaşamdaki enerji dengesinin hasar görmesine neden olabilir. Dengeli bir hayat kurmak ise kişinin bilincini geliştirmesiyle yakından ilişkilidir. Siz de tüm bu durumlara dikkat etmek için Nevşah Enstitü’de sunulan bilinç eğitimlerimize katılabilirsiniz. Maddi konularla ilgili bir strateji belirlemek ve bilinç düzeyinizi geliştirmek için özenle hazırlanan çalışmaları hayatınıza dâhil edebilirsiniz.

 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.