HAYATTA BAŞARILI OLMAK İÇİN NELER YAPABİLİRSİNİZ?

strateji Oct 03, 2022

Başarı Nedir?
Başarının her birimizin hayatında farklı anlamları vardır. Başarı, bazıları için zenginlik, bazıları için kariyer ve bazıları için harika bir sanat eseri yaratmak olabilir. Aslında başarı bilincimizin yansımasıdır. Bilincimiz kendi gerçekliğimizi yaratır. Başarıyı bilincimizde hayatımızda odaklandığımız her alanda kendimiz yaratıyoruz.

Şunu sormalıyız: Şu an bilincimi neye odaklıyorum? Bu bilinç benim için ne yaratıyor. Hayatımızda neyin önceliklı olduğu bilincimizin tercihidir. Ve tüm enrejimizi bu alanlara akıttığımızda ve odaklandığımızda bereket ve başarıyı kendi kuvvetimizin yansıması olarak hayatımızda görürüz.


Hayatta Başarılı Olmanın Sırları Nelerdir?
Başarılı olmanın en büyük sırrı sevdiğiniz işi yapmak ya da yaptığınız işi sevmektir. İşinizi
yaparken eğleniyor ve sevdiğiniz işi yapmakla meşgulseniz, bunu tutkuyla yapar ve sabah uyanmak için can atarsınız. Bir diğeri, bilincinizde kendi değerlerinizin farkında olmaktır. Yaptığınız işte değerlerinizi her şeyin önüne koyarsanız ve buna göre plan yaparsanız, bilincinizin ifadesi başarı olacaktır. Ancak değerlerinizle uyuşmayan hedefler peşinde koşarsanız, zihniniz sizi sürekli başarıya ulaşmaktan alıkoyan yanılsamalar yaratacaktır. Bu sefer, hayatınızda başarısızlıklar tezahür edecektir.


Başarılı Olan İnsanların Özellikleri Nelerdir?
Başarılı insanların en önemli özelliği kendilerine ve hedeflerine inanmalarıdır. Burada anahtar kelime kendini bilmektir. Başarıya giden yol, kendi yeteneklerine ve benzersizliğine inanan insanlara açılacaktır. Koby Bryant, “Kendinize inanmıyorsanız, bunu sizin için kimse yapmaz,” der. Değerli ve yetenekli olduğunuza inanıyor musunuz?

Başarılı insanlar korkularını tanır ve onları nasıl dengeleyeceklerini bilirler ya da onların
içinden geçmelerine izin verirler. Korkuları, ilham verici hedefler belirlemelerini sağlayan bir geri bildirimdir.

Daima minnet duygusu içindedirler , başarının onları aynen başarısızlık gibi dengeye getirdiğine inanırlar ve bu denge için daima şükrederler ve sahip oldukları her şey için daima minnet duygusu duyarlar.


Başkalarına veya kendilerine karşı yargıları yoktur. Başkalarının kendileri hakkındaki
düşüncelerinin kendi davranışlarını etkilemesine izin vermezler. Başkalarının ne düşünürse düşünsün, kendilerini deneyimlere açık bırakırlarsa, öğreneceklerini ve gelişeceklerini bilirler.

Motivasyonları her zaman yüksektir. İstedikleri şeyler için kolayca motive olabilirler. Çünkü bu konuda ilahi bir adanmışlıkları vardır.


Başarılı Olmak İçin Tavsiyeler
1. Doğru İşe Karar Verin
Her zaman kendi kararlarınız, duygularınız, enerjiniz ve davranışlarınız için sorumluluk alın. Sizi zihinsel, fiziksel ve duygusal sağlığınızı destekleyen tercihlerde bulunun. Kendinize saygı duyup saygıyı başkalarından da talep edin. Evren yasalarına göre, enerjiniz bu dünyada kendi varlığını sürdürebilen bir şeydir ve onurlandırılmayı bekler. Bu ilkeye göre her eylemde kendimize sormanız gereken tek bir soru vardır: Bu iş önce beni ve sonra başkalarını da onurlandıran bir hareket mi?
Kendinizi onurlandırabildiğiniz her iş sizin doğru kararınızdır. Sevdiğiniz işi yaparak kendinizi onurlandırdığınızda başarı otomatikman sizin olacaktır.


2. Sabırlı ve Kararlı Olun
Sevdiğiniz şey önceliğiniz olduğunda onu elde etmek için ne gerekiyorsa yapmak konusunda sabırlı ve kararlısınızdır. Güçlükler ve yenilgiler sizi yıldırmaz. 'Hayattaki başarısızlıkların çoğunun sebebi, insanların pes ettiklerinde başarıya ne kadar yakın olduklarını fark etmemeleri yüzündendir' der Thomas Edison.Kararlı olanların kaç kez yenildiklerinin bir önemi yoktur. Er ya da geç merdivenin tepesine varırlar. Başarıya giden yolda bazen beklenmedik değişiklikler gerektirecek şeyler olabilir. Bazen rotanızı değiştirmeniz veya varış noktanızı yeniden gözden geçirmeniz gerekebilir. Gerekli değişiklikleri yapmak için her zaman içinizde bir tutku olmalıdır.

 

3. Yeni Bakış Açıları Kazanmaya Çalışın
Gerçekten başarılı olmak istiyorsanız, artık işinize yaramayan eski bakış açılarından
kurtulmalısınız. Farklı bakış açılarının farkında olmak başarıya giden yolda verimliliğinizi artıracak, yaratıcılığınız güçlenecektir.


4. Hedefiniz Olsun
Hedefiniz kilo vermek, bir proje üretmek, bir kariyer sahibi olmak ya da milyoner olmak
olabilir. Her ne olursa olsun, hedefinizi günlük hayatınızda bir öncelik haline getirmeye kendinizi adamalısınız. Yoksa o hedef asla gerçekleşmez. Bu nedenle istediğiniz şeye dürüstçe bakın, hayatınızda gerçekten bu bir öncelik mi? Değerleriniz ile doğru orantılı mı? Eğer öyle değilse bu sizin zaman ve çaba açısından bir bedel ödemenize neden olacaktır. Gerçekten kendinizi adayacağınız hedefleriniz olmalı. Adanmışlık, başarı için kendinize verdiğiniz bir sözdür. Bu şekilde evrene başarının sizin için önemli olduğu enerjisini yayarsınız. Ve alacağınız aksiyonlar için heyecana ve inanılmaz bir tutkuya sahip olursunuz. Dünyadan enerjisel olarak her desteği alırsınız.


5. Planlama Yapın
Başarıya ulaşmak için kendinize planlar yapmalı ve işi şansa bırakmamalısınız. Plan yapmak, istediğiniz hedefe ulaşmak için hayallerinizi somutlaştırmada size yardımcı olacaktır. Spesifik bir eylem planı, isteklerinizi sonuçlandıran bir zihin haritası gibi çalışır. Onu takip edin. planlama çalışması, istediğinizi elde etme sürecinde düşünmeyi gerektirir. Öncelikle hedefinizin net olduğundan emin olun. Bir hedefiniz olmadan bir planınız olamaz.

Bu planlama döneminde mutlaka bir araştırma aşaması olacaktır. Gerekli profesyonel geçmişe sahip olabilirsiniz, ancak planınızda her zaman ayrıntılı bilgilere ihtiyacınız olacaktır. Onları aldığınızdan emin olun. Mümkünse bu konuda size yol gösterecek kişilerle iletişim halinde bulunun. Seçtiğiniz alanda yapacağınız çalışmalarda daha sonra sürprizlerle karşılaşmamak için detaylara hakim olun. Ayrıntılı bir eylem planı yapın ve bir zaman çizelgesine sahip olun. Bu çizelgede, istediğiniz sonucu kısa vadeli, uzun vadeli ve anlık görevler olarak özetleyin. Kısa vadeli adımlar, uzun vadeli hedefe ulaşmak için önemli adımlardır. Anlık görevler aynı zamanda ilerlemenizi sağlayacak günlük eylemlerdir.


6. Harekete Geçin
Yaptığınız plan ancak bir eylem içeriyorsa anlamlıdır. Bugünün eylemi yarının sonuçlarını
doğurur. O yüzden şu an hemen harekete geçin. Hedefinizi gerçekleştirmek için yeterince istekli olduğunuzdan emin olun. Unutmayın ki hedefleriniz, onlar için her gün aksiyon alacak kadar önemlidir. Günlük aksiyonlar istekleri gerçeğe dönüştürür. Her günün sabahında o gün yapacaklarınızı zihninizde canlandırın, bunların vizyonunu hep gözünüzün önüne getirin ve bunları önceliğiniz haline dönüştürün.


Hangi Faktörler Başarıyı Etkiler?
Bazen başarıya giden yolda birçok engelle karşılaştığınızı düşünebilirsiniz. Bazen yanlış
ortaklıklar kurarsınız, ekonomi kötüye gider ya da her zaman işler yolunda gitmez. Bu engeller sizin dışınızda gibi görünse de aslında kendi yarattığınız kısıtlamalar ve yargılar sonucunda bilincinizdeki yansımalardır. Bu durumda en büyük engeliniz sizsiniz. Kendi başarı yolunuzun önünde duruyorsunuz. Bir şeyleri başaracağınıza şüphe duyuyorsunuz, bunu bilincinizde yaratıyorsunuz sonra bilinciniz bunu gerçekliğinizin içinde size geri yansıtıyor. Çoğu zaman kendinizi başkalarıyla karşılaştırırsınız ve kendinizi küçülttüğünüz için hedeflerinize ulaşmanıza engel olursunuz. Eğer tüm planları oluşturabilir ve başarıya giden yolda tüm adımları atabilecek sınırsız güce sahip olduğunuzun farkında olursanız, bu şüpheleri serbest bırakırsınız. Evrenin sunduğu fırsatlara açık olup mucizeleri görürsünüz. Hatta kendiniz bir mucize olursunuz.

 

 

 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.