BİLİNÇLİ OLMAK

strateji Jul 03, 2022

Dünya nüfusunun %95inden fazlasının kendine hedef bile belirleyemediğini söylesem bana ne dersiniz? Evet, maalesef insanların büyük çoğunluğu hayal kuramıyor, hedef belirleyemiyor ve bu sebeple tatmin edici hayatlara sahip olamıyorlar.

Üçüncü Göz ve Beynin Ön Lobu

Bütün evren, bütün sistem bize zekâ vermiştir. Beynin ön tarafı yani üçüncü göz denen bölge bizim tüm evrenle, tüm bilinçle, tek zihinle ve evrensel zihinle yani zekânın kendisiyle bağlantıya geçtiğimiz yerdir.

Ön Lob ya da bilimsel adıyla lobus frontalis, beynin ön tarafında bulunan, bilinçli düşünmeyi gerçekleştiren beyin bölgesidir. IQsu yüksek olan kişilerin ön lobu daha fazla çalışıyor diyebiliriz. İnsanoğlu beynin ön lobuyla ve yönetici bilinçle bağlantıda olduğu yani tüm evrenin zekâsıyla bağlantıda olduğu yerde bilinçli bir hayat yaşıyor demektir.

Peki, bilinçli bir hayat yaşamak nasıl oluyor, ne anlama geliyor? Kısaca diyebiliriz ki, bizler zekâ kapasitemizin tamamıyla bağlantıya geçtiğimizde, hayatımızdaki bütün problemleri çözecek sorunların cevaplarını buluyoruz. İşte bu nedenle, hedef odaklı bir kişiyseniz, hayatınızı öylesine yaşamak istemiyorsanız ve zekâ kapasitenizin tamamını gerçekleştirmek istiyorsanız, öncelikle hayatınızda gitmek istediğiniz yolda hedef belirlemelisiniz. Bunun sonrasında düzenli bir şekilde zekânızla bağlantıya geçmeniz gerekmektedir.

O yüzden ben, işte bu konuyla ilgili çalışmalar yapıyorum, bununla ilgili bazı öğretiler geliştirdim. Bu konuya ilişkin bazı kurslarım var ve tek amacım sizi üst zekâyla bağlantıya geçirmek. Çünkü üst zekâyla bağlantıya geçerseniz, orada hayatınızda karşılaştığınız ve karşılaşacağınız bütün problemlerin çözümü var. Aradığınız soruların tüm cevapları işte orada.

Hedef ve Hayallerinizin Peşinden Gidin

Şuna emin olun; hayatınızda kendiniz için koyduğunuz hedeflerin tamamını gerçekleştirebilmeniz mümkündür. Ne kadar büyük olursa olsun hayallerinizden asla vazgeçmeyin ve her zaman hayallerinizin peşinden gidin. Bununla birlikte hayallerinizin peşinden giderken, bunu mutlak gerçekleştirebilmek için, üst bilince ve en üst hedefe ulaşmak için, tüm hedeflerinizi eksiksiz gerçekleştirmek için, o yoldaki çözümleri ve cevapları bulabilmek için sizi o üst bilince getirecek mentörlerden ve öğretmenlerden destek almayı unutmayın.

Mentör Desteğinin Önemi

Öğrenmek, öğretmek için gerekli ve hayatta her seviyede ilerlemek için çok önemlidir. Fakat öğrenmek ve bilgi aktarımı yapmak ne yazık ki sadece kitapla değil aynı zamanda yanınıza bir kişinin mentörlüğünü ve desteğini alarak oluyor.

Eğer böyle bir desteğe ihtiyacınız varsa, benimle görüşmenizde fayda var. Hem kendi özel hayatınızda hem de hayatınızın diğer tüm seviyelerinde başarıyla ilerleyen, evliliğinde, işinde, sağlığında, arkadaşlıklarında ve sosyal çevresinde sürekli büyüyebilen, gelişebilen çok az hocalardan biriyim. Öğrettiğim metotları şu an Türkiyede öğretebilen kimse yok. Dünya çapında bunu yapabilen sayılı liderlerden biriyim. Eğer siz de hayatta ustalaşmak istiyorsanız en iyi seçim benim. 

Sevgili dostlar, 

Hepiniz beni tanıyorsunuz. Uzmanlık alanlarımı yakından biliyor ve takip ediyorsunuz. Uzunca bir süredir hayata dair hedeflerimize nasıl ulaşacağımız sorusuna odaklanmış durumdayım. Dolayısıyla bu konu üzerine çalışıyor, araştırıyor ve eğitimler alıyorum. 

Bugün sizlerle, bu konu üzerine yaptığım çalışmalar sonucunda elde ettiğim çıkarımları paylaşacağım. Benim çıkarımlarıma göre bir insanın hayatta tüm hedeflerini gerçekleştirmesi için 5 ana prensip var:

  1. Mümkün Olan En Üst Bilinçte Olmak: Hayattaki kalitemiz, kendimize sorduğumuz soruların kalitesi ve düşünce şeklimize bağlıdır. Hayat bizim düşünce kurgumuz ve düşünce örüntümüzden ibarettir. Hayatta karşılaştığımız hiçbir durum tesadüfen olmaz. Karşımıza çıkan her durumun altında bir sebep bulunmaktadır. Ve en önemlisi de iyi ya da kötü ne deneyimliyorsak, her şey düşünce örüntümüz üzerine kuruludur. 

Şöyle bir geçmişe baktığımızda aydınlanan her bireyin, bütün düşünürlerin, filozofların, bilim insanlarının, büyük iş adamlarının ve düşünüp araştıran herkesin, hayatın düşünce örüntümüz üzerine kurulu olduğunu fark ettiğini görüyoruz. 

Sevgili okurlarım; hepimiz kendi düşünce örüntümüzü yaşıyoruz. Kendi bilinç havuzumuzda yüzüyor ve bilincimizin dışında da hiçbir şey ile karşılaşmıyoruz. Başımıza tesadüfen hiçbir şey gelmiyor, ama aksini düşünenler kurban bilincinde, karanlık bir bilinçte ve alt bilinçte” bulunuyor.

Bir insanın kendini gerçekleştirmesi, bilinç seviyesiyle ilgilidir. Bilinç aydınlandıkça, insanın kendini gerçekleştirmesi de artar. Bunun en temel sebebi, kendi sorumluluğunun artıyor olmasıdır. 

Bir kişinin bilinci aydınlanmaya başladıkça, bilinç uyanıp bir sonraki seviyeye geçtikçe ve bilinç daha üst seviyelere tırmandıkça, kişi yaşamının sorumluluğunun tamamını almaya başlar. Çünkü artık, yaşamının tamamından sorumlu olduğunu fark eder. 

İşte bundan dolayıdır ki; eğer yaşamımızı yönetip tüm hedeflerimizi gerçekleştirmek istiyorsak ve yaşamımızın istediğimiz gibi bir kurguya sahip olmasını arzuluyorsak zihnimizi yönetmeyi öğrenmemiz gerekiyor. Çünkü yaşamı yöneten ana merkez zihnimizdir.

Peki, zihnimizi nasıl yönetiriz? Bunun için en önemli adım zihin çalışması yapmakla atılır. Eğer hayata dair hedeflerinizi gerçekleştirmek istiyorsanız, kendi bilincinizle çalışmalısınız. Bunu yapmadığınız müddetçe dünya zemininde yaptığınız hiçbir şey işe yaramayacaktır. Hemen hemen tüm koçluk ve kişisel gelişim ekolleri de aynen bu felsefeyi savunuyor.

Bundan dolayıdır ki; başarılı olmak, hedeflerinize ulaşmak için sadece davranışlarınızı değiştirmeye odaklandıysanız hiçbir sonuç alamayacağınıza emin olmalısınız. 

Eğer dünya seviyesinde daha büyük bir değişimle uğraşıyorsanız ve sadece davranışlarınızı ve yaptıklarınızı değiştirerek sonucu değiştireceğinizi düşünüyorsanız boşuna uğraşmayın derim. Örneğin daha fazla çalışarak daha çok kazanacağınızı düşünüyorsanız ya da davranışlarınızı değiştirerek hedeflerinize ulaşacağınıza inanıyorsanız çok ciddi bir yanılgı içinde olduğunuzu söylemem gerek. Çünkü böyle bir şey asla olmayacak. 

Çok iddialı ve belki de motivasyon düşürücü konuştuğumu düşünebilirsiniz. Ancak değerli arkadaşlar; başarı için, hayalleriniz için, vizyoner hedefleriniz için öncelikle bilincinizi, kafa yapınızı ve bakış açınızı değiştirmeniz gerekiyor. 

Gelmiş geçmiş en büyük filozoflar, bilim insanları ve düşünürler de hep bunu söylüyor, hep bunu anlatıyor. Bu yüzden hayattaki tüm hedeflerinizi gerçekleştirmek için birinci prensip, zihninizle çalışmanızdır. 

2. Zihindeki Düşüncelerin Tamamının Farkına Varmak: Hedeflerimize ulaşabilmek için önemli bir merhalelerden biri de zihnimizdeki düşüncelerin tamamının farkına varmaktır. Dünyanın en güçlü metodunu öğrenseniz bile bilincinizle çalışabilmeniz mümkün olmayabilir. Artık kesinlikle biliyoruz ki bilincinizdeki işe yaramayan düşünceleri görebilmek için farkındalığınızın olması gerekiyor. 

Farkındalık ise düzenli bir şekilde kendinizle kalarak ve düzenli bir şekilde meditasyon yaparak olur. Tam da bu noktada bütün meditasyon ekollerini araştıran biri olarak sizlere tavsiyem Klasik Vedik Meditasyonu” yapmanızdır. 

Klasik Vedik Meditasyon öğretisi, hayatı düşünerek yaşamanızı ve farkındalığınızı arttırmanızı sağlayacak bir öğretidir. Ayrıca hayatı ve kendinizi gözden geçirme ile kendinizi anlama kabiliyetinizi de arttıracak yöntemlerin başında gelir. Dolayısıyla değerli arkadaşlar, hayattaki tüm hedeflerinize ulaşmak istiyorsanız bilincinizle çalışma mecburiyetindesiniz. Bunun başka bir yolu yok!

Sosyal yaşamı gözlemlediğimizde, dünyada tüm hedeflerine ulaşan, hayatta istediği bütün seviyelerde kendini gerçekleştiren ve en üst bilinç noktasında olan kişi sayısının dünya nüfusunun sadece %3 veya %4’ü olduğunu görüyoruz. Yapılan araştırmalar, bu %3 veya %4lük azınlığın zihin çalışma sistemi ile kitlelerin çalışma sistemi arasında çok fark olduğunu gösteriyor.

Kitleler, alt bilinçte ve sürekli sansasyonel haberlerle, duygu yüklü içeriklerle ilgileniyorlar. Çok büyük işler başarmış ve en büyük zekâ olarak adlandırabileceğimiz dünya nüfusunun %3 ve % 4lük kısmı ise kitlelerden farklı davranıyorlar. Bunlar, kitlelerin izlediği videoları izlemiyor, kitlelerin okuduğu gazeteleri okumuyorlar. Tam tersine, kendini gerçekleştirme yolunda her geçen gün zihinlerini daha fazla odaklama üzerine çalışmalar yapıyorlar.

Hayatta her istediğini gerçekleştiren ve tüm hedeflerine ulaşan insanlara baktığımızda, düşünmeye çok daha fazla zaman ayırdıklarını fark ediyoruz. Bu kişilerin zihinlerine vakit ayırıp zihinlerini değiştirmek için çok fazla okuduklarını ve kendilerini sürekli olarak geliştirdiklerini, hayat boyu bir öğrenme yolculuğu içinde olduklarını görüyoruz. 

Aslında aklın yolu bir; başarmış kişilerin yaptıklarını incelemek, onların prensiplerine dikkatlice bakmak gerekiyor. Bu örnekleri gördükten sonra siz de zihninizle çalışmıyorsanız, zihninizdeki düşünceleri sorgulamıyorsanız ve bunun üzerine kafa yormuyorsanız hayatta istediğiniz şeyleri başarmayı beklemeyin! 

Madem kendi zihin örüntümüzün içinde yaşıyoruz, o halde zihnimizi çok iyi tanımamız lazım. Zihnini tanımayan, kendini tanımayan, bilincini tanımayan bir insan, yaşamı da tanımaz; yaşamda neyin neden olduğunu da göremez. 

Peki, bunun için ne yapalım? Nasıl davranalım? Kıymetli dostlar; sizler de düzenli olarak meditasyon yapmaya başladığınızda her şeyin arkasındaki mükemmel sebebi göreceksiniz. 

Unutmayın! Dünyada adaletsiz hiçbir şey yoktur. Herkes hak ettiğini deneyimler ve yaşar. Her deneyimin içinde ilahi hak, ilahi düzen veya evren yasaları vardır. Bütün bunları görebilmek insanı çok huzurlu, dingin ve dengeli yapar. 

Sorunların altındaki en önemli sebep ise ilahi düzeni görememekten kaynaklanıyor. Evren döngüsünün harika çalıştığını göremeyen, birtakım olayları kötü olarak tanımlayan, dünyada adaletsizlik ve kötülükler olduğunu zanneden kişiler çok çabuk panik olurlar. Uzun süre meditasyon yapıp, bilinç çalışması yapan kişiler ise evren döngüsünü fark etmeye başlar. Sonuçta daha dingin, huzurlu ve dengeli bir yaşam sürerler. 

3. Hayat amacını bulmak: Eğer hayatta bütün hedeflerinizi gerçekleştirmek istiyorsanız bütün bir şekilde tamamınızla” çalışanız gerekiyor. Kendi kapasitenizin %1 eksik hali bile hedeflerinizin tamamını gerçekleştiremediğiniz anlamına gelir. 

Eğer tam kapasiteden ve tüm hedefleri gerçekleştirmekten bahsediyorsak, sizin kendinizin tamamınızla, bütününüzle çalışmanız şart.  Kendi yargılarınızdan uzaklaşmanız ve insanlara karşı olan ön yargılarınızdan özgürleşip otantik kimliğinizle birleşmeniz de çok önemli. 

Lütfen dikkat edin! Sizler de yaşamınızı değerlerinizle hizalayıp, değerlerinizin tamamını anlayıp algılamak istiyorsanız hayat amacınızı keşfedip kim olduğunuzu keşfetmelisiniz. Bir an evvel hayat amacınızı bulmalı ve değerlerinizin farkına varmalısınız. Değerlerinizle hizalandığınızda ve kendiniz olduğunuzda tüm istediklerinize ulaşabilirsiniz. 

İstediğiniz hayatı yaşamak mı istiyorsunuz? O halde bu dediğimi mutlaka yapmalısınız. Ondandır ki hedeflerine ulaşan kişiler dünya nüfusunun sadece %3 veya %4’üdür. Kendini bilen, hayat amacını bilen ve ne istediğini bilen kişi sayısı o yüzden bu kadar azdır. 

Dolayısıyla hayattaki bütün hedefleri gerçekleştirmek için üçüncü prensip, kendini bulmak, kendini anlamak, kendini tanımak, değerlerini anlamak, değerlerini keşfetmek, değerlerle hizalanmak, hayat amacını bulmak ve hayat amacıyla hizalanmaktır.

4Stratejik Planlama Yapmak: Sevgili arkadaşlar, hayata dair hedeflerinizi gerçekleştirmek için temel prensiplerden biri de stratejik planlamalardır. Bir insanın koşullanmış zihinle kendine belirlediği hedefler ile koşullanmamış bir zihinle, kendi otantik kimliğiyle kendine belirlediği hedefler çok farklıdır. Çünkü bütün evren, sizin kendi gerçekliğinizi gerçekleştirmek için bir kurgudur. 

Her insanın bir anlam noktası vardır ve o nokta, sizin dengede olduğunuz noktadır. Evrende var olan her şeyin bir anlam noktası vardır. Bir insanın hakiki istekleri, hakiki niyetleri, hakiki kısmeti, hakiki nasibi ve hakiki kaderi aynı noktada dengede durur. Siz dengede olduğunuzda, kendiniz olduğunuzda sizin niyetlerinizle istedikleriniz de hizada olur. O yüzden sizin istediklerinizle, olacak şeyler aynı anda olur. 

Anlam noktanızla hizada olduğunuzda istediğiniz her şey gerçekleşir. Hedeflerinizin olmamasının nedeni ise anlam noktanızdan hedef belirlemiyor olmanızdır. Koşullandığınız noktadan hedef belirlediğinizde hedefleriniz gerçekleşmez. O yüzden koşullarınızın üstünden çalışıp, ciddi bir zihin çalışması yapıp anlam noktanızı bulmalısınız. 

Zihin çalışmaları yaparak anlam noktanızı daha kolay bulabilirsiniz. Anlam noktanızla, hedeflerinizle, kaderinizle, nasibinizle ilerlediğinizde her şey giderek artar. O noktadan ilerlediğinizde bütün hedeflerinize hızlıca ulaşırsınız. 

İstediğiniz şeyleri yaptıkça fırsatlar da karşınıza çıkacaktır. Bu durumda her şeyin misliyle artarak bolluk oluştuğunu göreceksiniz. Bu nedenlerle, hayatınızın tüm alanlarını stratejik olarak kâğıda döküp, stratejik planlama yapıp, bu planlamayla çok daha rahat ilerleyebilirsiniz. 

5. Adanmışlık ve Hayat Boyu Öğrenme Yolunda Olmak: Hayatta tüm hedeflerinizi gerçekleştirmenin yollarından biri de adanmak ve hayat boyu öğrenmeye çalışmaktır. Hedefleriniz doğrultusunda zihninizle çalışmaya devam edip, meditasyon yapmayı ihmal etmemeniz gerekiyor. 

Anlam noktası o kadar sonsuz açılımlar barındırıyor ki sürekli yeni fikirler, istekler ve niyet geliyor aklımıza. Çünkü hepimizin kaderinde, niyetinde, kısmetinde o kadar büyük fırsatlar, o kadar büyük şanslar var ki… Ve her geçen gün görüyoruz ki onlar sürekli olarak artıyor.  

Kısacası, anlam noktanızla bağlantıda olup, gerçek ve otantik olduğunuzda bütün evren sizi o noktadan destekler ve hayatınız kolaylaşır. İşinde kolay ilerleyenlerin, hayatında kolay yoldan başarılı olanların sırrı da bu olsa gerek. 

İnsanoğlu, kendini gerçekleştirdiği noktadan şans ve fırsatlar tarafından kovalanmaya başlar. Hayatındaki her problem, çözümüyle birlikte karşısına çıkar. İşte hayat, anlatmaya çalıştığım o anlam noktasında çok kolaylaşır. Ve öyle olduğu için de sizi o noktaya getirmeye çalışıyorum. Öyle olduğu için meditasyon yapmanızı öneriyorum. Öyle olduğu için zihninizle çalışmanızı istiyorum. O yüzden bu metotları üstüne basa basa anlatıyorum. Çünkü başka bir yol yok. Öyle bir yol olsaydı bu işe 20 senesini adamış biri olarak ben bulurdum :)

Bugün sizlere kendi çıkarımlarıma göre bir insanın hayatta tüm hedeflerini gerçekleştirmesi için uygulaması gereken 5 ana prensipten bahsettim. Umarım bu prensipleri uygulayarak sizler de hayal ve hedeflerinize kısa yoldan erişirsiniz. Bu konulara ilişkin tüm sorularınızı benimle paylaşabilirsiniz. Yorumlarınızı, sorularınızı ve eleştirilerinizi duymaktan memnun olacağımı bilmenizi isterim.

Sağlıcakla kalın…

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.