Doğuştan Liderler

strateji Mar 20, 2022

Doğuştan liderler, ruhlarıyla ters düşmektense tüm dünyayı karşılarına almayı tercih edecek kadar zeki insanlardır. İnsanların ne dediğine veya ne düşündüğüne bakmadan, onları yargılayıp yargılamadıklarını dert etmeden istediklerini yaparlar. Kendilerini asla reddetmezler ama diğer herkesi göz ardı edebilirler. Söz konusu dünya ve kendi ruhları arasında bir seçim yapmak olduğunda sergiledikleri tutum budur.

Söylediklerimi anlıyorsanız siz de doğuştan bir lidersinizdir. İyi görünmek ya da insanların sizi sevmesi konusunda herhangi bir isteğiniz yoktur. “Benliğime sırtımı dönmektense benden nefret etmeleri daha iyidir” diye düşünürsünüz.

Fikirler dünyadaki en ucuz şeylerdir. En yaygın fikirler en değersiz olanlardır. Arkadaşlarınızın, düşmanlarınızın veya tanımadığınız insanların size dair hükümleri nadiren değerlidir. Sezgilerinizi dinler ve iç sesinizin uyarılarına kulak verirseniz, otantik benliğiniz size rehberlik edebilir. İç sesiniz bilinç altınızı size açma, sizi tamamıyla bilinçli ve otantik kılma gayretindedir.

Birbirini tamamlayan ve eş zamanlı olarak bir dengede bulunan zıt fikirlerin belirsizlikle dolu ikliminde yaşıyorsunuz. İçinizdeki ses ve vizyon, dışarıdaki ses ve fikirleri bastırabiliyorsa yaşamda ustalaşmışsınız demektir. Ancak ilhamla dolu bir şekilde, bütünüyle konsantre olarak sevdiğiniz şeyi yaptığınızda dış dünyayı tamamıyla dışarıda bırakabilir, olağanüstü bir hayat sürebilir ve olağanüstü şeyler yaratabilirsiniz.

İnsanlar ya iç seslere ya da dış seslere kulaklarını tıkarlar. Meditasyon kurslarımda ve Sessizlik Devrimi Meditasyon Kulübü'ndeki toplantılarımızda sık sık belirttiğim gibi, insanların söylediklerini dinlemek ahmaklıktır. Bilgelik, dünyanın söylediği aptalca şeyler yerine iç sesinizi dinlemeye ve duymaya başlamaktır.

Dünya bir hayal olsa da siz gerçeksiniz. İllüzyonda kaybolmak yerine hakikatinizle bağlantıya geçtiğinizde potansiyelinizin tamamına erişebilirsiniz. Benim gibi, öz ustalık yoluna çıkmış insanların yaşamlarını meditasyon ve zihin çalışmalarına adamalarının nedeni de budur. Bu ikisi olmadan ilerleyemezsiniz. Yönetici bilince, aydınlanmış bir zihne sahip olanlar, başkalarının değerlerini benimsemezler. Bu kişiler, kendi özgün değerlerine göre yaşarlar. Yaşamı yaratma ve yaşamadaki özgünlükleri de buradan gelir.

“Başkalarının ne düşündüğü hakkında endişe etmeyin.”

Epictetus

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.