Hastalıklar Solunum Güçlüğü Yaşamanıza Neden Olur mu?

nefes Mar 23, 2023

Nefes alırken zorluk çekmenize neden olabilecek birçok farklı hastalık vardır. Boğazı etkileyen hastalıklar, havayı ciğerlerinize düzgün ve etkili bir şekilde çekememenize yol açabilir ve bu da ciddi sonuçlara yol açabilir. Bir hastalığın akciğerlerinize ve solunum yollarınıza verdiği zararı anlarsak, vücudunuzun bu bölümlerinde bırakacağı kalıcı hasarı önlemek için ne yapmamız gerektiğini de bulabiliriz. Hastalıklarla ilgili bilgi sahibi olduğumuzda, nefesin hastalıklar üzerinde nasıl bir etkisi olduğunu anlayabiliriz. Aşağıda, nefes alma ve hastalıklar arasındaki ilişkiyi inceleyeceğiz. Akciğerlerimizle ilgili sorunlara nasıl karşı koyabilme tekniklerini ele alacağız.

Solunum Yollarını Etkileyen Hastalıklar

Akciğerlerimizi etkileyen hastalıklar şunlardır:

● Tüberküloz
● Zatürree
● COVID-19
● Akciğer kanseri
● Kronik obstrüktif akciğer rahatsızlığı

Bu hastalıklardan herhangi birinin teşhisi konulduysa, akciğerlerinizin işleyişini ve etkinliğini iyileştirmeniz gerekecektir. Akciğerlerinizi daha iyi bir duruma getirmek için nefes alma tekniklerini kullanmak harika bir çözüm olabilir!

Kötü Solunum Alışkanlıkları Hastalığa Neden Olabilir mi?

Kötü nefes alma alışkanlıkları, sizi hastalıklara kolayca yakalanmaya ve hastalıkların vücudunuzda yayılıp ilerlemesine açık hale getirir. Hastalanmanız durumunda vücudunuzun kendini gerektiği gibi koruyamamasına neden olur. Nefes alma teknikleri, nefesinizi daha derin ve daha güçlü hale getirdiğinden ve daha fazla oksijen almanızı sağladığından, bağışıklık sisteminizi iyileştirmeye yardımcı olur.

Yanlış Nefes Alışkanlıkları Hangi Hastalıklara Sebep Olur?

Yanlış nefes alma alışkanlıklarının neden olduğu birçok hastalık vardır. Astım ve kronik obstrüktif akciğer hastalıkları ile yanlış nefes alışkanlıkları arasında bağlantı olduğunu ortaya çıkaran birçok çalışma yapılmıştır! Yanlış nefes alışkanlıklarını doğru nefese çevirmek, hastalıkların etkisini azaltmak için günlük rutininize birkaç nefes egzersizi eklemek iyi bir fikir olabilir. Bu egzersizler, ciğerlerinizi güçlendirmeye ve kapasitelerini artırmaya yardımcı olarak yanlış solunumla alakalı hastalıklara yakalanma riskinizi azaltabilir.

Doğru Nefes Almak, Hastalıkları İyileştirmeye Yardımcı Olabilir mi?

Doğru nefes almanın ana faydalarından biri, nefes alıp vermenizle bağlantılı hastalıkların semptomlarını azaltmaya yardımcı olabilmesidir. Nefes darlığına neden olan hastalıklar genellikle ciğerlerinizin kapasitesini ve boğazınızdaki kasların gücünü artırarak giderilebilir. Böylece nefes alırken göğsünüze daha fazla oksijen dolar.

Doğru Nefes Almanın Sağlığımıza Olumlu Etkileri Nelerdir?

Günlük programınıza bir nefes egzersizi dahil etmenin inanılmaz derecede faydaları vardır. Nefes alma teknikleri yalnızca zihinsel sağlık üzerinde olumlu bir etkiye sahip olmakla kalmaz, aynı zamanda fiziksel olarak da size yardımcı olabilir, ciğerlerinizin genel işleyişini iyileştirir ve daha fazla oksijen solumanıza yardımcı olur! Bunun fiziksel sağlığınız üzerinde birçok yönden olumlu etkisi vardır, bağışıklık sisteminizi iyileştirir ve akciğerlerinizle ilgili hastalıklara yakalanma riskinizi azaltır!

 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.