Hayatta Minnettar Olmak

zihin Dec 03, 2022

Evrende her şey mükemmel bir denge içindedir. Bunun farkına vardığımızda kalbimiz koşulsuz sevgi ve minnetle dolup taşar. O anda, etrafımızdaki herkese varlıkları için şükrederiz. Tüm evrende hüküm süren ilahi düzeni ve mükemmel uyumu anladıkça şükran gözyaşları dökeriz. Hayatta sahip olduğumuz her şey için şükrederken, minnettarlık içinde yaşanan bir hayatta, ne kendimizi kusurlarımızla küçümsemeye, ne de başkalarını bize benzemedikleri için yargılamaya gerek duyarız. Kusursuz düzen, kolayca görülemeyecek şekilde gizlenmiş olsa da, onu aramaya başladığımızda, aslında en başından beri zaten hep orada olduğunu, zihnimizde ve kalbimizde hep var olduğunu fark ederiz. Tek ihtiyacımız, o koşulsuz sevgiye kalbimizi açmaktır.

Minnettar Olmak Ne Demektir?

Minnettar olmak evrendeki koşulsuz sevgiyle dolup taşmaktır. Dengede olan her şeyi gördükçe minnettarlık duygusu uyanır içimizde. İyi ya da kötü diye yargıladığımız her şey kendi yargılarımızın bir sonucudur. Sürekli olarak başkalarını ve hatta çoğu zaman kendimizi yargılamak, şükürden yoksun bir bilinç halinde olduğumuz içindir. İçimizdeki sevginin kaynağını göremediğimiz için bu durumdayızdır. Hâlbuki koşulsuz sevgi, her zaman her yerde mevcuttur ve olmaya da devam edecektir. İşte tam orada hayatta her şeyin zaten daima dengede olduğunu görürüz, böylece kendi varoluşumuza ve herkese duyduğumuz minnetimiz artar. Şükrettikçe, hayatımızda ne kadar çok fırsatın önümüze serildiğinin farkına varırız.

Kuantum yasasına göre zıtlıklar birbirini tamamlar. Bu zıtlıklardan oluşan hayatın iki tarafını da kucaklarsak eğer bütünlüğümüzü kucaklamış oluruz. Zihin iyi ile kötüyü birbirinin zıttı olarak görür. Bu nedenle, iyi ve kötünün birbirinin hep zıddı olduğunu algılarız. Oysaki iyi kötüyü, kötü de iyiyi yaratır. Hayatta zıt uçlar birbirini var eder. Evrenin bu mükemmel dengesini görüp de şükran duymamak ne mümkündür. Ve bu dünyada birbirinin zıttı olan her şey bize bu bütünü sevmeyi öğretir. Biz aslında her şeyi sevmeyi öğrenmek için burada değil miyiz?

Minnettar Olmak Neden Önemlidir?

Bu evrenin mükemmelliğine inandığımızda ve minnettar olduğumuzda,  bilgelik yolu bize açılmış olur. Sevemediğimiz her yönümüzle yüzleşip aslında onun bizi geliştirmek için var olduğunu anlar ve gizli mükemmelliğin farkına varırız. Gerçek sevgiyi görmeye başlarız ve hatta isteyerek onu hayatımıza çektiğimizi fark ederiz. Her sevemediğimiz tarafımızın aslında bütünü sevmemiz için var olduğunu anlarız. Diğer yarımlarımızı kabul edip sevdiğimiz zaman kendimizi olduğumuz gibi kabul etmiş oluruz. Onları kabullenip sevdiğimizde kendimizi de olduğu gibi kabulleniriz aslında. İki tarafı da net görmeye başlayabiliriz, kalbimizi sevgiye açar, daha merkezci ve objektif oluruz. Böylece özgüvenimiz ve başarı potansiyelimiz giderek artar.

Sevginin tüm soruların cevabı olduğunu anladığımızda bilge oluruz.

-Doktor John Demartini

Minnettar olduğumuz an, hakiki sevgi ve şükran halinde bilincimizin genişlediği ve duyusal farkındalığımızın arttığı andır. Yüksek ilhamla dolduğunuz andır. Ruhunuzda, zihninizde ve bedeninizde bunun olumlu etkilerini fark edersiniz. Bu sadece sizi değil çevrenizdekileri de etkileyen bir şeydir. Hatta etki alanınız o kadar genişler ki çok yakınımızda olmayanlar dahi bundan etkilenir. Şükrederek hayatınızın yedi alanını da geliştirebilirsiniz, mucizevi faydalarını adım adım izlersiniz.

Minnettar olduğunuzda korku gider ve yerini bereket alır.

– Anthony Robbins

Hayatta minnettar olabileceğiniz şeyler nelerdir?

Her gün minnettar olduğunuz şeylerin bir kaydını tutun. Minnettar olduğunuz her şeyi veya en azından birkaç şeyi yazın. Hâlâ şükredecek şeyler aklınıza gelmediyse, işte dikkate alınması gereken en belirginleri…

1. Hayatınız

Kendi hayatınızı takdir edin. Hayatın aslında tam da olması gerektiği gibi olduğunu unutmayın. Ancak, bir fantezi dünyasında yaşadığımızda, kendi yarattığımız illüzyonlar minnettarlığımızın önündeki en büyük engeller olacaktır. Müteşekkir olun ve hayattaki küçük şeyleri takdir edin. Hayatınızda hata veya başarısızlık olarak adlandırdığınız her şeyi listeleyin ve size gerçekte nasıl hizmet ettiklerini fark edin. Başarısızlık olarak gördüğünüz her şeyin bugünkü başarınız için nasıl bir adım olduğunu göreceksiniz.

2. Arkadaşlarınız

Bize en yakın olan insanları, arkadaşlarımızı her zaman oldukları gibi kabul etmek zordur. Onların sadece varlıklarıyla size nasıl hizmet ettiklerine bakınca onlar hakkındaki düşüncelerinizden özgür kalırsınız. Dünya zıtlık üzerine kurulmuştur. Bu dengeyi görebilirsek eğer gerçek şükran duygusuyla dolarız. Arkadaşlarınızın da farklı değerleri olduğunu ve dünyayı bizim gördüğünüz gibi görmediklerini hatırlayın. Sizin değerlerimize uygun yaşamadıkları için onları yargılayamazsınız. Kendi beklentilerinizi onlara yansıttığımız sürece hayal kırıklıkları yaşar ve şükran duygusundan uzaklaşırsınız. Size kötülük yapıldığını düşündüğünüz zaman aslında size ne kadar iyilik yapıldığını görünce, şükran gözyaşlarınızı tutamayacaksınız. Hemen onlara bunun için ne kadar şükran duyduğunuzu belirten bir mektup yazın. Ve bunun hayatınızı mucizevi bir şekilde nasıl değiştireceğini bekleyin ve görün.

3. Aileniz

Aile dinamiklerimiz içinde her zaman mükemmel bir denge vardır. Ailede herkesin üstlendiği bir rol vardır. Ve her rol birbirini destekler. Birbirinin zıttı karakterleri bir aile içinde görmek mümkündür. Onları olduğu  gibi kabul edin ve gelişmenizdeki rollerini izleyin. Birinin aldığı her bir rol, diğerinin gelişmesi için bir etkendir. Aile içinde biri çok çalışkanken diğeri bir o kadar tembel olabilir. Bunların her biri senin bu dengeyi görebilmen içindir. Bu senin Hakiki bir uyanışın olacaktır ve şükran duymaman imkânsızdır.

4. Cesaretiniz ve Gücünüz

Bir şeylerin yolunda gitmediği zamanlar olabilir; boşanma, kalp kırıklığı, hastalıklar, başarısızlıklar, bozulan ortaklıklar gibi. Ancak bir şeylerin sürekli ters gittiğini düşünür durur ve nelerin güzel gittiğini fark etmezseniz, bu hayat çekilmez bir yer haline gelir.  Burada bilgelik, kriz yaratan bir olayın içinde aslında iyilik de olduğunu algılayabilmektir. Her gün kendinize zaman ayırın. Her gün yaşadığınız üç güzel şeyi yazmak için günde beş dakikanızı ayırın. En berbat günlerde bile neredeyse her zaman tutunacak bir veya iki güzel şey vardır. Bazen bunlara bir ışık tutmak, size devam etme gücü ve cesareti verebilir.

5. Sağlığınız

Bedeniniz için şükran duymalısınız. Hem sağlık hem de hastalık bizlere hizmet eder. Her ikisinde de şükran duyulacak şeyler vardır. Şükür etkisinin fizyolojik bir rahatlama, huzur ve düzen sağladığı kesindir. Şükranla dolup taştığımızda, bedenimizdeki tüm baskı ve stres kaybolur. Uykumuz düzene girer. Eğer şükran ve sevgi dengesinden uzaklaşmışsak ve algılarımız tek taraflıysa, vücudumuz bizi sevgi dengesine sokmaya çalışacaktır. Ve onu tekrar tekrar dengelemek için farklı hastalıklarla vücudumuza sinyaller gönderecektir. Kalplerinizi şükür etkisine açtığınızda tüm hastalıklarınıza şifa bulacaksınız. Zihniniz tamamen şükranla dolduğunda bedeniniz şifalanacak. Bu dünyada sevgiden daha büyük bir şifacı yoktur.

 

 

 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.