Kararlılık

strateji zihin Mar 06, 2022

Merhaba. Kararlılığın hayatta ilerlemek isteyen herkes için çok önemli olduğunu daha önceki bölümlerde anlatmıştım. Şimdi bu kararlılık konusuna biraz daha derinden bakalım. Dünya çapında büyük servetler elde etmiş, işinde ilerlemiş kişilerin ortak özellikleri tabii ki bildikleri yolda kararlı bir şekilde ilerliyor olmalarıdır. Karar almaşekillerine baktığımızda ise, bu kişilerin hızlı karar aldıklarını ve kararlarından çok zor vazgeçtiklerini görürüz. Bu kişilerin bir diğer ortak özelliği ise medyada çıkan haberlerden etkilenmemeleri ve kendi verdikleri kararla ilerliyor olmalarıdır. Kararsız ve kariyerinde ilerleyemeyen insanlar isedış dünyadaki haberlerden, medyadan ve diğer insanların kararlarından çok fazla etkilenirler.

 Fikirlerimizde kararlı olmak hayatta başarılı olmanın anahtarlarından biridir. Bu, diğerlerinin fikirlerine açık olmamak değildir. Bunun anlaşılması çok önemli. Vizyon sahibi ve açık fikirli insanlar olarak aynı zamanda başkalarının fikirlerine de kulak verip, yine de kendi fikrimizde kararlı insanlar olabiliriz. Eğer sürekli dışarıdan gelen fikirlerden ve düşüncelerden etkileniyorsaközellikle de dedikodu denilen düşüncelerden etkileniyor ve sürekli karar değiştiriyorsak, bu bizi başarısız yapar. Hayatımızı sadece başkalarının düşüncelerinden ve fikirlerinden ilham alarak yaşıyorsak, bu, kendimize ait düşüncelerimizin olmadığını, kendi fikirlerimizden ilham almadığımızı gösterir. Bir kişinin başarılı olması için kendi fikirlerinin ve kararlarının olması ve kendi yolunda net bir şekilde ilerlemesi çok önemlidir.

Tabii ki diğer insanların fikirlerine de bakacağız ama her zaman kendi yolumuzda kararlı bir şekilde ilerleyeceğiz. Hepimizin bir beyni, bir zihni varhepimizin kendi düşünceleri ve kararları var. Bunları en iyi şekilde kullanan kişiler, beyin gücünü, karar alma kabiliyetini ve zihnindeki sonsuz potansiyeli en başarılı şekilde kullanan kişilerdir. Eğer diğer insanlardan birtakım bilgilere ve fikirlere ihtiyacınız varsa, o zaman bilin ki kendi iç sisteminizden kopuk yaşıyorsunuz. Ve bir kişinin başarısız olmasının ana sebeplerinden biri de kendi merkezinden ve kendi haritasından kopmuş olmasıdır. 

Bu sebeple kariyer yolunda ilerlerken, yaşamın diğer alanlarında ilerlediğimiz gibi tekrar tekrar kendi içimize dönmek, meditasyon yapmayı çok iyi öğrenmek, değerlerimizle nasıl hizalanacağımızı anlamak ve öğrenmek, 4-5 ayda bir değerler çalışması yapmak çok çok önemlidir. Çünkü ancak kendi varlığımızdaki hakikatle hizalandığımızda dış dünyanın dedikodularından etkilenmeyiz. Kendi iç dünyasından ilham alan kişiler dış dünyanın fikirlerinden, dış dünyanın dedikodularından etkilenmez ve emin adımlarla ilerleyen, kafalarına koyduklarını yapan başarılı kişiler olurlar.  

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.