Maddi Sıkıntılarımızı Nasıl Aşarız?

strateji Jan 09, 2022

Para herkese lazım. Maddi sıkıntı yaşayanların sayısı oldukça fazla, oysa bazıları hayatları boyunca maddi sıkıntı nedir bilmiyorlar. Acaba bunun bilinç seviyesi ile bir ilgisi var mı? Bilincimizi hangi seviyeye taşırsak para problemlerimizin altından kalkabiliriz? Böyle bir şey mümkün olabilir mi?

Maddi Sıkıntı Nedenleri

Para bir enerjidir. Tıpkı yaşam enerjisi gibi. Eğer hayatımızda para akışında bir sıkıntı yaşıyorsak, bunun başlıca iki sebebini şöyle özetleyebiliriz:

  1. Kendimize verdiğimiz değerle ilgili sorunumuz olması: Eğer bizler kendi değerimizin yeterince farkında değilsek, büyük paralar kazanmayı, zenginliği hak etmediğimizi düşünüyorsak, kendimizi olduğumuzdan küçük görüyorsak (buna kurban rolü de deniliyor) paranın bize akışıyla ilgili ciddi sorunlar yaşıyoruz demektir. Bu da maddi sıkıntılara neden olacaktır.
  2. Paraya yüklediğimiz anlamlarda problem olması: Paraya yüklediğimiz anlamların sıkıntılı olması da maddi sıkıntı yaşamamıza neden olur. Paraya taşıdığından daha fazla anlam yüklediğimizde ve para bilinci geliştiremediğimizde problemler yaşamaya başlarız. Nasıl ki ilişkilerimizle ilgili, sağlığımızla ilgili, işimizle ilgili bir bilinç geliştirmemiz gerekiyorsa aynı şekilde para bilincimizi de geliştirmemiz ve parayla ilgili daha nötr ve daha gerçekçi bir bakış açısına sahip olmamız gerekiyor.

Gerçekçi Düşüncelere ve Bilince Sahip Olmanın Önemi

Eğer düşüncelerimiz gerçekçilikten uzaksa, paranın olduğundan daha iyi veya daha kötü bir şey olduğunu zannediyorsak ne oluyor? Parayı da diğer düşüncelerimiz gibi zan altında bıraktığımız için onunla ilgili ciddi problemler yaşıyoruz.

Değerli okurlarım, hayattaki her şey bilincimizle ilgili. Eğer bilincimizi iyi yönetirsek hem para konusunda hem de başka alanlarda istediğimiz her şeye sahip olabiliriz. Bundan dolayı son söz olarak şunu kısaca belirtmek isterim: Eğer maddi sıkıntılarınızdan kurtulmak istiyorsanız mutlaka bilincinizle çalışmalısınız.

Soru ve yorumlarınızı dilediğiniz zaman bizlere iletebilirsiniz. Sağlıcakla kalın…

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.