MARKA OLMANIN ÖNEMİ

marka ol zengin ol Jun 11, 2022

Globalleşen dünyada ticari rekabet ve buna bağlı oluşan kaygılar her geçen gün artıyor. Kimileri, sevmediği ve isteyerek seçmediği işlerde, başkalarını zenginleştirmek için hayatlarını feda ediyorlar. Oysa bazı insanlar, marka olmanın önemini kavramış durumdalar. Marka olarak ya da marka olma yolunda ilerleyerek hayattaki amaçlarını gerçekleştiriyorlar.

Marka olmayı başarmış kişiler daha mutlu, huzurlu ve sağlıklı yaşıyorlar. Acaba marka olmak, markalaşmak bu kadar önemli mi? Bizlere hangi fırsatların kapılarını açıyor? Bu yazımızda marka olmanın önemi üzerine konuşmaya ne dersiniz?

Markalaşmayanlar, Gelir Kaybına Uğrar.

Markalaşmayan, bireysel olarak bir marka lideri olmayan, uzmanlığını ve değerini ortaya koymayan kişiler gelir kaybına, iş kaybına ve itibar kaybına uğramaya başlarlar.

Eğer gelir kaybına uğramak istemiyorsan ve diğer yandan uzmanlığına güveniyorsan markalaşmaya yönelmelisin. Sen de herkes gibi iyi bir kazanca sahip olmak istiyorsan, bir an önce markalaşma yönünde adımlarını sağlam bir şekilde atmalısın.

Markalaşma Stratejileri

Markalaşmak için atılacak adımlar neler olmalı? Bunun için sizlere bazı stratejik planlamalar yaptıracağım. Öncelikle, markalaşmak için, hitap etmek istediğin müşteri kitlesine uygun stratejiler üretip, bunun üzerine çalışmalar yapman gerekiyor.

Bilginin çok aktif ve hızlıca ulaşılabilir olduğu bu çağda, istenilen her türlü bilgiye anında erişilebiliyor artık. Böyle şartlar altında, bu stratejiyi uygulamak hiç de zor değil. Her işi teknolojik sistemlerle kolaylıkla yapabileceğimiz bir dönemde yaşıyoruz. Bu dönemde insan olarak gerçek anlamda değer ve itibar kazanmak istiyorsak, müşteri sayımızı ve gelirimizi arttırmak istiyorsak markalaşma konusuna odaklanmamız şart.

Kısacası, şu andan itibaren markalaşma üzerine çalışmalıyız. Hızlı bir şekilde bu konuda stratejik bir şekilde ilerlemeliyiz. Doğaldır ki bunun için hem vakit hem de nakit ayırmamız icab ediyor.

Başarının Kriterleri Nelerdir?

Eğer bir konunun uzmanı ve lideri olmak istiyorsak, başlangıç noktamız, belli bir stratejiyle ilerlemek olmalıdır. Yapacağımız işi netleştirip, o netlik üzerine işimizi inşa etmeliyiz. Stratejik planlama yapmak, bu konuya nakit ve vakit ayırmak, markalaşma konusunda yeteneklerimizi ve liderliğimizi ortaya koymamıza, herkesten farklı olarak eşsiz tarafımızı ortaya çıkarmamıza yardımcı olacaktır.

Bunları yaparsak başarısız olma ihtimalimiz kalmaz. Çok fazla kitleye hitap ediyor olmak, başarının kriteri ve göstergesi değildir. Mesajların ve fikirlerin, ihtiyacı olan kitleye ulaştığı takdirde başarılı olursun. Bu kıstasları bilen her insan, kendi yeteneklerini ortaya çıkarabilir ve markalaşabilir.

Markalaşmak, Zenginleşmek Demektir

Özgün ve sana özel yeteneklerinle eşsizliğini ortaya çıkardığında, bunlar üzerine çalışıp bunları şekillendirdiğinde, markalaşıp zenginliğe kavuşabilirsin. Kim olduğunun ve yeteneklerinin farkına varıp, bunların üzerine çalışırsan, markalaşma konusunda zorluk çekmezsin.

Bu hususta önemli bir püf noktasını dile getirmem gerekecek. Markalaşmak için öncelikle kime hitap ettiğini ve hangi sorunlar üzerine çalıştığını bilmen gerekir. Sana en çok kimlerin ihtiyacı olduğunu bularak onlar için çözümler üretmelisin.

Ancak bu şekilde markan konusunda netleşirsin. Daha sonra duruşunla, yeteneklerinle, eşsizliğinle kendini ortaya çıkarır ve mesajın üzerine çalışıp en rafine şekilde kendini anlatmaya başlarsın. Bunun sonucu olarak ne iş yaptığını, herkes senden bile daha iyi bilir duruma geldiğinde, hedef kitlene hitap etmen kolaylaşır.

Böylece müşterilerinin sorunları üzerine çözümler sunup onları refaha kavuşturursun. Onlar tarafından talep edilen lider, uzman ve ilham veren kişi olursun. Neticede kimseyle rekabete girmene gerek kalmadan işini yapabilir; fiyatını kendin belirleyebilirsin.

Çünkü senin verdiğin hizmeti başka kimse veremez; eğer verdiğin hizmette ve ulaştığın müşterilerde teksen, emsalsiz ve rakipsizsen istediğin fiyatı koyabilirsin. İstediğin ürünü yaratabilirsin ve bu iş deneyimi içerisinde istediğin şekilde ilerleyebilirsin.

Sen de markalaşmak istiyorsan, istediğin konu üzerinde uzmanlaşmak istiyorsan işini iyi bilen, bu konuda tek olan, uzman biriyle çalışmadan bunu yapamazsın. Bu konuda her zaman senin yanındayım ve sana yardımcı olmak için hazırım :)

Soruların varsa lütfen çekinmeden yaz, ara, benimle iletişim kur. Sağlıcakla kal…

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.