Nefes ve Hastalıklar Arasındaki Bağlantı

nefes Apr 28, 2023

Nefes alırken zorluk yaşamanıza neden olabilecek birçok farklı hastalık vardır. Boğazı ve solunum yollarını etkileyen hastalıklar, havayı ciğerlerinize düzgün ve etkili bir şekilde çekememenize yol açabilir, bu da ciddi sonuçlara neden olur. Hastalıkların akciğerlerinizi ve solunum yollarınızı nasıl etkilediğini bilirseniz, organlarınızda hastalıkların kalıcı hasar bırakmasını önlemek için ne yapmanız gerektiğini de ] bilirsiniz. Bu konularda bilgi ve uzmanlık sahibi olursanız, solunum ve hastalıkların yaşamınıza olumsuz etkilerini azaltabilirsiniz.

Aşağıda, nefes alma ve hastalıklar arasındaki ilişkiyi ve farklı tekniklerle solunum yolu hastalıklarına nasıl karşı koyabileceğinizi inceledik.

Hangi Hastalık Ağız Kokusuna Neden Olabilir?
Nefes ve nefesle ilgili hastalıklara baktığımızda, öncelikli olarak hangi tür hastalıkların akciğerlerinizin sağlığını etkileyebileceğinin ayırdına varmalıyız. Aşağıda, nefesimizi etkileyebilecek solunum yolu hastalıkları yer almaktadır.

● Tüberküloz
● Zatürre
● COVID-19
● Akciğer hastalığı
● Akciğer kanseri
● Kronik obstrüktif akciğer hastalığı

Size bu hastalıklardan birinin teşhisi konduysa, akciğerlerinizin işleyişini ve etkinliğini deneyimlemek ve iyileştirmek istersiniz. Bu noktada akciğerlerinizin gücünü artırmak için nefes alma tekniklerini kullanmak harika bir çözüm olabilir.

Yanlış Nefes Alışkanlıkları Hastalığa Yol Açar mı?
Yanlış nefes alma alışkanlıkları sizi hastalıklara yakalanmaya ve hastalıkların vücudunuzda ilerlemesine açık hale getirir. Aynı zamanda hastalanmanız durumunda vücudunuzun kendini gerektiği gibi koruyamamasına neden olur. Nefes tekniklerini kullanmak, nefesinizi daha derin ve daha güçlü hale getirdiği ve vücudunuza daha fazla oksijen girişi sağladığı için bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirmeye yardımcı olur.

Yanlış Nefes Alışkanlıkları Hangi Hastalıklara Sebep Olur?
Yanlış nefes alışkanlıklarının neden olduğu hastalıkların kimi hafif, kimi ağırdır. Astım ve Kronik obstrüktif akciğer hastalığı ile yanlış nefes alışkanlıkları arasında bağlantı kuran birçok çalışma yapılmıştır. Bu yanlış alışkanlıkları bırakmak, nefesi iyileştirip hastalıkların etkisini azaltmak için günlük rutininize birkaç nefes egzersizi eklemek iyi bir fikir olabilir. Bu egzersizler, ciğerlerinizi güçlendirmeye ve kapasitelerini artırmaya yardımcı olarak hastalıklara yakalanma riskinizi azaltır.

Nefesinizi İyileştirmek Hastalıkları İyileştirmeye Yardımcı Olabilir mi?
Doğru nefesin ana faydalarından biri, solunumla ilgili hastalıkların semptomlarını azaltmaya yardımcı olabilmesidir. Nefes darlığına neden olan hastalıklar, genellikle ciğerlerinizin kapasitesini ve boğazınızdaki kasların gücünü artırarak giderilebilir.

Doğru Nefesin Sağlığımıza Olumlu Etkileri Nelerdir?
Günlük programınıza bir nefes çalışması dahil etmek inanılmaz derecede faydalı olabilir. Bunun sayısız nedeni vardır. Nefes tekniklerinin yalnızca zihinsel sağlığa değil, aynı zamanda fiziksel sağlığa da birçok faydaları vardır. Doğru nefes alışkanlıkları ciğerlerinizin işleyişini iyileştirir ve vücudun daha fazla oksijen almasına yardımcı olur. Bunun fiziksel sağlığınız üzerinde birçok olumlu etkisi vardır; bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirir, akciğerlerinizle ilgili hastalıklara yakalanma riskinizi azaltır.

 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.