Şanslı İnsan Yoktur, Odağı Sağlam Kişi Vardır

amaç Mar 13, 2022

İnsan beynine dair yapılan araştırmaların ardı arkası kesilmiyor. Bazen beyin kapasitemizin henüz çok azını kullandığımızı öğreniyor ve şaşırıyoruz. Bazen de beyin gücünü kullanarak olmazları olduran, imkânsızı başaranların hikâyelerine şahitlik ediyoruz.
En mükemmel ve hayati organımız olan beynimiz, kendini sürekli yeniler. Odaklandığımız konulara ve hedeflerimize bağlı olarak, gereksiz bağlantılar ve nöronları ortadan kaldırır, bunların yerine yeni bağlantılar oluşturur.

Hedefiniz Varsa İlerlersiniz

Odağımız neyse, beynimiz o konudaki bağlantılara öncelik verir ve ilgisiz bağlantıları da ortadan kaldırır. Bu sebeple odağı net kişilerin, ilerlemek istedikleri konularda akıllarına diğerlerinden daha fazla ve farklı fikirler gelir. Böylece hedeflerine doğru daha kolay ilerlerler.
Yazımızın başlığını tekrar edelim: Şanslı insan yoktur, odağı sağlam kişi vardır.
Beynimiz, bağlantılarını sürekli yeniler. Yeni bir bilgi, beceri, düşünme şekli ya da bakış açısı edindiğimizde, beyin bunlara yeni anılar ekler. Beynin bünyesinde bulunan gereksiz ve konuyla alakasız anılar ise bu esnada silinecektir.


Öğrenme ve Gelişim Neden Zordur?

Beyin bunu yaparken, kafamızın karışıp karışmamasına aldırış etmez.
Öğrenme ve gelişim bu sebeple birçok kişi için sancılı bir süreçtir. Yeni bir bakış açısı, yeni bir bilgi veya beceri, insana kafa karışıklığı ile birlikte gelir. Bu esnada beyin eski bilgileri silmekte ve yarattığı yeni anıları sunmaktadır. Bu da fazlasıyla kafa karışıklığına neden olur.
Bunun çok doğal olduğunu bilin ve Nevşah Enstitü’den aldığınız eğitimlerde yaşayacağınız kafa karışıklıklarına hazırlıklı olun… :)

Sevgili dostlar;
Bilin ki, odağınızı korumanız, hedeflerinize ulaşmanın en önemli adımıdır. Her gün, sabah ya da akşam vakitlerinde vizyonunuzla ve hedeflerinizle bağlantıda kaldığınız müddetçe, o yönde ilerleyeceğinizden emin olun.
Odak, ilerlemenin anahtarıdır.
Konuya ilişkin soru ve yorumlarınızı yazının altında bulunan yorum bölümüne yazabilirsiniz.

Kalın sağlıcakla.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.