Ustaca Yaşamanın Kuralları

strateji Mar 27, 2022

Mutlu, sağlıklı ve başarılı olmayı, huzurlu bir yaşam sürmeyi kim istemez ki? Herkes bunları istese de evren, sadece isteklere cevap vermiyor. Bunları hak etmek, bu uğurda bedel ödemek de gerekiyor. Yaşamı ustaca yaşamak da bir bedel ödemeyi gerektirir. Bu yolda gayret sarf etmek ve azmetmek şarttır. Ustaca yaşamanın kuralları vardır ve bunları bilmek işleri kolaylaştırır. Bu yazıda sizlere yaşamı ustaca yaşamanın 4 kuralını anlatacağım.

1. Nötr bir bilinçte olmak ve duygulardan özgürleşmek

Söylemesi kolay olsa da duygulardan özgürleşmek uygulamada pek de kolay değildir. Çünkü duygulardan özgürleşmek için belirli bir bilinç seviyesi gerekir. Bunun için üst bilince yani yönetici bilince geçmek şarttır ve o da zaman ve çaba harcayarak olur.

Bunu yapabilenler, yoğunlaştıkları zamana bağlı olarak minimum 6 ayda sonuç alıyorlar. Bunun için de günde 3-4 saat zaman ayırıp zihinleriyle çalışmaları gerekiyor. Bu şekilde gayret gösterdikten sonra duygularından özgürleşip zihinlerini nötrlemeleri mümkün olabiliyor.

Peki, duygulardan özgür yaşamak neden bu kadar önemli?

Yönetici bilinçte ve duygulardan özgür olduğumuzda, beynimizdeki geçmişten gelen episodik anıların tamamı nötrlendiği anda hayata tamamen gerçekçi bir pencereden bakabiliyoruz. Öznellikten uzak olduğumuzda çok daha doğru kararlar verebiliyoruz.

2. Hayatı belirli bir vizyonla yaşamak

Duygular nötrlendikten sonra, duygusal tepkilerden arınırız. Böylece hayatı tepkisel davranışlarla, yanlış aksiyonlarla ve atalet enerjisinde yaşamamaya başlarız. Ve gelecekle ilgili çok daha net bir vizyona sahip olabiliriz. Gittiğimiz yönü, anlam noktamızı, en üst hedefimizi çok net bir şekilde algılamaya başlarız.

3. Misyonumuzu ve hayat amacımızı bilmek

Hayat amacımızı ve hayattaki misyonumuzu bildiğimizde, o büyük “Neden?” sorusunun cevabını verebiliriz. Hayat amacımızı keşfetmemiz de ancak durup dinlenmeyi, kendimizle kalıp hayatı sorgulamayı öğrendiğimizde mümkün olabilir. Kendimize sorduğumuz soruların kalitesi yaşamımızın kalitesini belirler. Kendimize soru sormayı adet edindiğimizde, attığımız her adımın nedenini sorgulamaya başladığımızda, hayat amacımızla hizalanarak çok kolay ilerleyebiliriz.

4. Strateji üzerine çalışmak

Hayatın her seviyesinde belirli bir planlama yapıp adımlarınızı belirli bir stratejiyle atmalısınız. Bunu yapıyorsanız ve kendinize güçlü sorular sormaktan kaçınmıyorsanız, hayatın her alanında daha rahat ilerleyebilir, başarıya daha çabuk ve emin adımlarla gidebilirsiniz.

Yaşamın tüm alanlarında ilerlemek ve tüm hedeflerinizi gerçekleştirmek istiyorsanız bu 4 kuralı bilmelisiniz. Bu kuralları uygulamaya başladığınızda hedeflerinize doğru ilerlediğinizi ve zamanla başardığınızı görebilirsiniz. “Ben değilsem kim?” sorusunu sürekli olarak kendinize sorun. Ve tabii şu sözümü de aklınızdan çıkarmayın: Ben yaptıysam sen de yapabilirsin!

Sevgili arkadaşlar; benim görevim hayatın her alanında ilerlemek isteyenleri desteklemek ve bildiklerimi onlara harfiyen öğretmek. Yaşamda ustalaşmanın sırlarını bilen bir eğitmen olarak bu konuda size yardımcı olabilirim. 

Sağlıcakla kalın…

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.