Zihnimizdeki Çarpıklıkların İlişkimize Olan Etkisi

strateji zihin Jan 12, 2022

ZİHNİMİZDEKİ ÇARPIKLIKLARIN İLİŞKİMİZE OLAN ETKİSİ

Hakikatte karşımızdaki kişide gördüğümüz tüm özellikler bizde bulunur. İnsanoğlunun 44 binin üzerinde farklı özelliği, eylemi ve eylemsizliği vardır. Bunlar hepimizde olan özelliklerdir. Karşınızdaki kişide yücelttiğiniz veya aşağıladığınız tüm özellikler sizde de vardır. Karşımızdaki kişiyi kendi seviyemizde görene kadar kendimizle eşitleyene kadar hakiki sevgi, hakiki bağ ve ruh eşimizle gönülden bir bağ kurmak mümkün olmaz. Ruh eşimizle karşılaşmak da mümkün olmaz. 

Etrafımızdaki birçok kişinin hakiki ilişkiler yerine çok kısa ilişkiler yaşıyor olmasının ana sebebi zihindeki çarpıklıktır. Zihnimizdeki çarpıklık ve yüklediğimiz anlamlar giderilmediği müddetçe, bizler bazı insani durumları iyi ya da kötü zannettiğimiz müddetçe hakiki ilişkiler yaşayamayız. Bu durumun içinde olduğumuzda iyi olarak gördüğümüz kişileri abartıp yücelteceğiz, kötü diye gördüğümüz kişileri ise aşağılamaya devam edeceğiz. Böyle davranmaya devam ettiğimiz süre boyunca gerçek anlamda dengeli bir sevgi noktasından, karşılıklı eşit hakiki bağlarla bağlı ilişkiler yaşayamayacağız. 

Peki çarpık bir bilincin değil de dengeli bir bilincin getirileri nelerdir?

Dengeli bir bilinçte olan kişi karşıdaki kişide olan özelliklerin kendisinde de olduğunu gördüğü için, kendiyle yaşadığı derin sevgi bağını yansıttığı için derin bir sevgi ve kabullenme yaşamaya başlar. Her insan sevgi deneyimini yaşamayı hak eder. Genelde ilişkileri yürümeyen kişilerin insanlarla ilgili en çok yargı sahibi olan insanlar olduğunu görüyoruz. O yüzden evliliğimiz ve ilişkilerimiz bilincimizde ne kadar yargıda olduğumuzu ve sevgi içerisinde olduğumuzun büyük bir göstergesidir. Ne zaman ki kendimizde bazı özellikleri yargılamaya başlıyoruz ve çirkin görmeye başlıyoruz, karşımızdaki kişide bu özellikleri görüp yargılıyoruz o zaman dengesiz bir bilinç halinde oluyoruz. Hakiki sevgi iki tarafında tüm özellikleriyle birbirini kabul etmesiyle ve birbirini tam sevmesiyle mümkün. 

Hakiki sevgi elbette var. İki tarafın birbirini kabul ettiği noktada hakiki sevgi gerçekleşir. Her biriniz hakiki sevgiyi hak ediyorsunuz. Her biriniz olduğunuz gibi değişmeden sevilmeyi hak ediyorsunuz. Bu sevgiyi deneyimlemeden ilişkilerinizden tat almanız mümkün değil. Gerçek anlamda ilişkimizden tatmin olduğumuz nokta, kendimizi olduğumuz gibi tüm özelliklerimizle ve kendimizi değiştirmeye çalışmadan kendimiz olduğumuz noktadır.

Siz de bu seviyeden ilişkiler yaşamak istiyorsanız Nevşah Enstitü Müfredatında yer alan “İlişkiler Eğitimi”ne hemen aşağıdaki linkten kaydınızı yapabilirsiniz! 

https://www.nevsah.com/iliskiler-egitimi/

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.